COPYRIGHT TUUKKA VIRTAPERKO 2013 EI SAA KOPIOIDA

Tuukka Virtaperko

Piraattipuolue

TÄRKEÄ TIEDOTE KANNATTAJILLENI: Älkää kerätkö minulle ääniä rikollisin keinoin!

Presidentti Sauli Niinistö sanoi uudenvuodenpuheessaan, että kaikki työ on arvokasta. Onko siis myös turha työ arvokasta? Entä huonosti tehty työ? Kenraali Kurt von Hammerstein-Equord sanoi:

Jaan upseerini neljään ryhmään. Nämä ovat nokkelat, ahkerat, tyhmät ja laiskat upseerit. Yleensä kaksi piirrettä ilmenevät yhtäaikaisesti. Jotkut ovat nokkelia ja ahkeria — heidän paikkansa on esikunnassa. Seuraava joukko ovat tyhmät ja laiskat — he muodostavat 90 prosenttia jokaisesta armeijasta ja soveltuvat rutiinitehtäviin. Kuka tahansa, joka on sekä nokkela että laiska, on pätevä korkeimpiin johtotehtäviin, sillä hänellä on vaikeiden päätösten tekemiseen vaadittu älyllinen selkeys ja maltti. Jokaista, joka on tyhmä ja ahkera, täytyy varoa — tämän varaan ei saa laskea mitään vastuita sillä tämä aiheuttaa aina pelkästään harmia.

Tämän saksalaiskenraalin esittämän vakuuttavan argumentin mukaan työnteko ja ahkeruus eivät ole itsessään arvokkaita. Olen nyt tullut puhuttelemaan Suomen kansaa: minkä takia meidän pitää äänestää mielipidejohtajiksi ihmisiä, joilla on noin tyhmiä mielipiteitä? Ehkä presidentin mielipiteen takaa löytyykin jokin viisaus?

Vaaliteemani

En tiedä Europarlamentin toimintatavoista paljon mitään, mutta jos kaikki työ on arvokasta, en voi tehdä virheitä.

Minulla ei ole suoraan sanottuna mitään käsitystä siitä, pystynkö tekemään mepin hommia, mutta ottaen huomioon että 26-vuotiaana eläkeläisenä teen töitä suurimman osan koko valveillaoloajastani, olen melko varma että pystyn suorittamaan minkä tahansa tehtävän, jos koen sen elämäni tarkoitukseksi. Homma vaan on siinä että politiikkakin… oikeastaan senkin saisivat minun puolestani jotkut muut hoitaa, mutta tekijämiehiä ei oikein löydy!

Ennen kuin kukaan pyytää minua tekemään kotiläksyni, tehkääpä ne itse: minkä takia konservatiiveja ei voida vainota, vaikka transsukupuolisia parhaillaan vainotaan Kreikassa?

Justifikaatio

Tästä vaalisivustosta saattaa saada sellaisen kuvan kuin pitäisi politiikkaa jonain vitsinä. Tämä ei ole totta.

En ryhtyisi sellaiselle naureskelemaan että voi että kun minusta tuli poliitikko sen sijaan että tekisin oikeita töitä. Käsittääkseni totalitaristien ja kapitalistien diktatuuri ei vain ole tuhonnut demokraattisia vaikuttamismahdollisuuksia vielä. Tätä diktatuuria ei siis ole olemassa jonakin läpitunkevana voimana, joka olisi jo kokonaan pilannut yhteiskuntamme.

Enemmän harmia minusta on kunnianhimottomista poliitikoista. Minusta on tragikoomista että kaltaiseni henkilön on millään tavalla mielekästä osallistua politiikkaan, mutta on kuitenkin hyvä ettei yhteiskuntamme tila ole niin huono etten minäkään voisi osallistua politiikkaan.